Kijken naar een mooie jongen of meisje is gezond. Iedereen ervaart verliefd zijn op een andere manier. Soms overvalt het je, soms moet het groeien of is het er zonder dat je het goed en wel beseft. et uitzoeken is best wel spannend, maar zorgt ook voor verwarring. Hoor je als meisje verliefd te worden op een jongen? En als jongen op een meisje? Of zijn die grenzen niet zo duidelijk. Hoe is het om als hetero door het leven te gaan?

Sommige jongeren schrikken van hun seksuele gevoelens en stoppen ze ver weg, terwijl anderen erover lezen en praten met vrienden en familie. Sterke emoties moeten er vroeg of laat uit. Steeds meer jongeren beseffen heel vroeg dat ze op hetzelfde geslacht vallen, terwijl anderen net de puberteit voorbij zijn. Anderen ontdekken het pas nadat ze getrouwd, kinderen of kleinkinderen hebben. Wij worden verliefd op iemands persoonlijkheid en niet op een hem of haar. Onze seksuele geaardheid is genetisch bepaald. De vraag is alleen hoe je met die informatie tegenover jezelf en je omgeving wil omspringen. Ben je er open over, vertel je het aan sommige mensen of heeft niemand er zaken mee? Praten over gevoelens vergt moed en respect, vooral als je vertrouwde gezichten vertelt dat je holebi bent. Hoewel jongeren meestal erg zenuwachtig zijn om het op te brengen, lucht het enorm op en vallen de reacties na verloop van tijd best wel mee.

Meer info..

We zijn aan het einde van ons verhaal gekomen en aan het begin van jouw verhaal. Daarom geven we nog enkele belangrijke adressen mee, waar je meer informatie kunt inwinnen en/of in contact kan komen met holebi-jongeren. Ben je zelf geen holebi, dan kun je deze brochure misschien doorgeven aan iemand anders. We bedanken je alvast voor je interesse. Jong & HiB is er van overtuigd dat er in de toekomst een rol voor je is weggelegd om holebi’s die dat wensen, te steunen en helpen in hun zoektocht naar zichzelf, liefde en vriendschap.

Jong & HiB is ook te vinden in de bibliotheek en boekhandel. Lees meer en andere verhalen zoals op deze site in ons boek ‘Expeditie Holebi’.

Schoolpakket

Scholen en organisaties kunnen een schoolpakket bestellen per mail voor 6€ (inclusief portkosten). Dit pakket omvat 2ex. affiches en 40ex. drieluikfolders van “Ik wil je iets vertellen” voor in de klas (secundair onderwijs), 2ex. brochure “holebi boeken en films” voor alle leeftijden, 20ex. folder “Jong & HiB uitgaven” en 20 zakboekjes voor jongens en meisjes.