De Gay & Lesbian Summer Tour trekt weer rond! Het jaarlijkse rondreizende filmfeest bestaat dit jaar uit maar liefst tien nieuwe gay en lesbian films. Een deel ervan is eind juli te zien in Antwerpen.

De films

woensdag 23 juli om 22u00 en maandag 28 juli om 22u00

Un amour à taire

Tijdens WOII duikt Sarah onder bij Philippe, een vriend van haar jeugdliefde Jean. Hij weet voor haar een vals paspoort te regelen waardoor ze in de stomerij van Jeans familie kan werken. Bij hen is ze veilig, totdat Jean, die een geheime relatie met Philippe heeft, gedeporteerd wordt…

Onze mening: ****

donderdag 24 juli om 22u00 en dinsdag 29 juli om 22u00

The gymnast

De uitgerangeerde turnster Jane mag een cursus aerial dancing (luchtacrobatiek à la Cirque du soleil) volgen samen met Serena. De vrouwen beginnen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken te voelen… Een film over hoop en het durven nemen van het risico om helemaal jezelf te zijn.
Onze mening: ****

vrijdag 25 juli om 22u00

Johan

Parijs 1975, een jonge filmmaker besluit de homoseksuele Johan te filmen. Als deze nog voor de opnames gearresteerd wordt, moet de regisseur op zoek naar een andere Johan in de Parijse underground homoscene van die tijd.
Onze mening: *

zaterdag 26 juli om 22u00 en woensdag 13 augustus om 22u00

Loving Annabelle

Op haar school weet Annabelle door haar stoere gedrag meteen de aandacht op zich te vestigen. De populaire lerares Simone krijgt de opdracht haar in de gaten te houden. Al snel maakt Annabelle echter diepverborgen gevoelens in haar los.

Onze mening: *

zondag 27 juli om 22u00

Boy culture

Voor X, een jongen die als escort werkt, is sex business. Gevoelens bestaan niet en zolang er voor betaald wordt is alles mogelijk. Toch begint hij langzaamaan meer gevoelens te ontwikkelen en door allerlei intriges begint zijn ivoren toren af te brokkelen.

Onze mening: *

donderdag 14 augustus om 22u00

Eternal summer

Drie jongeren zoeken hun plek in liefde en leven. Sinds de lagere school zijn de jongens Jonathan en Shane boezemvrienden. Shane kan niet zonder Jonathan maar hij weet niet waarom, terwijl Jonathan wel weet dat zijn gevoel voor Shane verder gaat dan alleen maar vriendschap…

Onze mening: ***

vrijdag 15 augustus om 22u00

Puccini for beginners

De schrijfster Allegra houdt van haar vriendin Samantha, maar durft zich niet te binden. Als Samantha haar verlaat, begint Allegra een relatie met de knappe Philip en tegelijkertijd ontstaat er een affaire met de mooie Grace, die net bij haar vriend weg is…

Onze mening: *

zaterdag 16 augustus om 22u00

Avant que j’oublie

In deze film over een homoseksuele man schittert regisseur Jacques Nolot opnieuw zelf in de hoofdrol, nu als eenzame voormalige gigolo die zijn zaakjes minder goed voor elkaar heeft dan zijn vrienden.

Onze mening: *

zondag 17 augustus om 22u00

Juste une question d’amour

Laurent is 23, studeert en deelt een flat met zijn beste vriendin Carole. Iedereen weet dat Laurent op jongens valt…behalve zijn ouders…
van Christian Faure met o.a. Cyrille Thouvenin, Stéphan Guérin-Tillié, Eva Darlan

Onze mening: ***

maandag 18 augustus om 22u00

Nina’s heavenly delights

Als Nina’s vader overlijdt, keert ze terug naar huis terug om het familierestaurant te redden. Het winnen van een kookwedstrijd is de boodschap. Nina gooit al haar talent in de strijd om én de wedstrijd én de liefde van haar nieuwe vennoot Lisa te winnen.

Onze mening: **

dinsdag 19 augustus om 22u00

My beautiful laundrette

Een universeel pleidooi voor de liefde. Twee mannen van totaal verschillende komaf vechten ondanks angst en vooroordelen voor hun relatie. Een film die niets aan kracht heeft ingeboet en nog steeds pijnlijk actueel is.
van Stephen Frears met o.a. Daniel Day Lewis, Gordon Warnecke, Saeed Jaffrey

Onze mening: **

Meer info op

www.cartoons-cinema.be

Nederlandse tournee bevat andere films Butterfly(**), Eating Out(***), Burnt Money(*), Km Zero (*), Un amour san Hombre(**)
DVD’s

www.j-h.be/shop
Gepost op 18 juli 2008 om 19u23