In het China van de jaren 80 leggen nog heel wat taboes de vrijheid aan banden. Het weesmeisje Min gaat studeren bij een gerenommeerde botanicus. De professor leeft met zijn dochter op een eiland dat hij tot een waar plantenparadijs heeft omgevormd.
An, die het gedwongen geïsoleerde bestaan meer dan beu is, verheugt zich enorm op de komst van de studente.

De meisjes kunnen het meteen met elkaar vinden en al snel neemt hun vriendschap een onverwachte wending. Er ontstaat een verwarrende, sensuele en vooral verboden aantrekkingskracht tussen hen. Min en An kunnen niet zonder elkaar en bedenken een gewaagd plan om toch onder hetzelfde dak te kunnen blijven wonen…

Gebaseerd op waar gebeurde feiten, van de maker van ‘The Little Chinese Seamstress’. Met: Mylène Jampanoï, Li Xiaoran, Dongfu Lin, Wang Weidong, Nguyen Nhur Quyynh | 95 min – Frankrijk (2006)

lesfillesdubotaniste.com