Er zijn drie nieuwe holebi-verenigingen in Brugge die we graag aan u voor stellen. Ze vormen een aanvulling op Jong & HiB (jongeren), Goudou (lesbiennes) en Effeta (homo & geloof/cultuur).

Omegagay

Sinds het Uitgepakt! festival in oktober vorig jaar, is er in huiselijke kring een homogroep opgericht onder de naam Omegagay. De jongste is 24, de oudste 45. Ze organiseren activiteiten voor zowel alleenstaande homo’s als koppels van alle leeftijden ongeacht religie of etnische afkomst. De activiteiten worden medegeorganiseerd door de leden-bezoekers zelf, geen bestuur die er maanden over doet om beslissingen te treffen over activiteiten.
Meer info

http://omegagay.startje.com/

Getrouwd en lesbisch

Nog in oprichting, en mogelijk een toekomstige deelwerking van Goudou vzw, is een praatgroep voor getrouwde vrouwen. Getrouwde lesbiennes en bi-vrouwen hebben specifieke raakpunten om over te babbelen en zoeken bij elkaar steun en toeverlaat.

Meer info

Er is geen sprake voorlopig van een website, maar bekendmaking via folders. Als je zelf in dergelijke situatie zit en je bent op zoek naar soortgenoten, kun je de vraag altijd aan ons richten en dan bezorgen wij die bij de desbetreffende verantwoordelijke.

Volwaardig Anders!

De Oostendse groep Anders! was stilgevallen, maar er komt terug leven in de brouwerij. De groep organiseerde reeds eerder sporadisch activiteiten in de Breydelstad, voor 26+ van de kust en regio. Anders! is omgedoopt tot een volwaardig iets – zeggen ze zelf – en komt elke laatste vrijdag samen in de Pink Panter.
Meer info

http://volwaardig-anders.spaces.live.com/

Gepost op 25 februari 2008 om 01u26