Oh Boy! is verschenen

Bij de Nederlandse Valerius Uitgevers is een opmerkelijk boek verschenen over Robbie die op 30-jarige leeftijd veranderde van vrouw naar man. Fotografe Karen Machielsen volgde Robbie gedurende deze periode met haar camera.

De combinatie van tekst en zwart-witfoto`s maakt van Oh boy! een uniek document. Een aantal van Machielsens foto`s waren al te zien op de expositie tijdens `Planet Gender Maastricht 2006`. Telkens weer werd toen de vraag gesteld of het niet mogelijk was om een boek te maken met de foto`s én het complete verhaal van Robbie.

Oh boy! is het resultaat: herkenbaar voor transmannen die het proces al achter de rug hebben. Maar vooral ook uitermate interessant voor iedereen die nog aan het begin van de verandering staat. Of nog twijfelt. Er zijn nog maar weinig levensverhalen gepubliceerd over de verandering van vrouw naar man. Robbies partner vertelt in haar bijdrage in Oh boy! dat ze graag een dergelijk boek had willen hebben, toen ze samen met Robbie aan het proces begon.

Voor partners, familie, vrienden en behandelaars van transseksuelen en transgenders en uiteraard voor iedereen die dit verhaal van Robbie, recht uit het hart, wil lezen, is Oh boy! simpelweg een must. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 10 november te Houten.

Meer info?
www.fotoboek-ohboy.nl
Gepost op 6 januari 2008 om 20u13

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Trefwoorden: