December Dance is een nieuw dansfestival in Brugge, georganiseerd door het Concertgebouw, het Cultuurcentrum Brugge en Brugge Plus. Voor deze eerste editie werd Sidi Larbi Cherkaoui aangetrokken als curator. Hij danst zelf in oud en (gloed)nieuw werk, en presenteert werk van mensen die hij bewondert. Een gevarieerd maar tegelijk consistent pallet van voorstellingen, alle met een intieme band met muziek, meestal live uitgevoerd. De voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties in Brugge.

Het festival brengt maar liefst vijf Belgische premières in avondvoorstellingen, en nog drie tijdens het performanceweekend halverwege het festival. Er is de Europese dernière van het bejubelde zero degrees en de wereldpremière van Who killed Cock Robin? Het December Dance Forum laat de curator aan het woord tijdens een “Wintergasten”-namiddag in het Concertgebouw. Tijdens de hele duur van het festival zijn er installaties van Gilles Delmas en Thierry De Mey te zien. Ook de professionelen sluiten zich aan bij de eerste editie van dit festival: zowel VTI als REMA organiseren een bijeenkomst in de marge ervan.

Het is echt de moeite om te gaan kijken, voor iedereen die van hedendaagse dans wil proeven en genieten!
Meer info

www.decemberdance.be
Gepost op 22 november 2007 om 23u44