Maandag 29 oktober: Opening

Opening van de uitleen-fototentoonstelling ‘Toen holebisenioren twintigers waren’ door de Schepenen voor Cultuur, Yves Roose, en Schepenen voor Diversiteit en Jeugd, Lieve Mus, in de Openbare Hoofdbibliotheek. De foto’s kun je tot 12 november in de Biekorf bekijken.

Daarna trekken we naar de Stadsschouwburg voor de tentoonstelling ‘Box [open your]’ van Peter Jonckheere en de fototentoonstelling ‘Grenzeloze liefde’ van kunstfotografe Marijke Moerman en grafisch vormgever Olivier Van Gierdeghom. Deze tentoonstelling is tijdens alle voorstellingen van 19 tot 22u in de Stadsschouwburg toegankelijk voor het publiek, tot 12 november.

Jullie zijn van harte welkom op de receptie maandag 29 oktober om 19u30 (Stadsschouwburg), dan kun je ook genieten van de poëzie van Geert Cumptich en onze forumdichteres Famke De Clercq, aangevuld met een streepje akoestische muziek van Joke Derre.

Woensdag 31 oktober: Theater

Acteur Steven De Lelie geeft een inleiding op Sven Ronsijns’ theaterbewerking van het boek ‘Kartonnen Dozen’ van Tom Lanoye. Deze productie straalt in zowel vertelling, decor als enscenering eenvoud uit maar wel met de precisie van een warmtegevoelige bom, op zoek naar een jeugdige herinnering in elk van ons.

De laatste kaarten voor deze theaterproductie in de Magdalenazaal, zijn verkrijgbaar bij de ‘In & Uit’.

Donderdag 1 november: Film + Café

In de film ‘Crustacés et coquillages’ brengt een schijnbaar gelukkig koppel hun vakantie door aan de Côte d’ Azur. Zoon Charly nodigt boezemvriend Martin uit. Al vlug maken de ouders zich zorgen om de hun hechte vriendschap, wanneer Martin zich als homo geuit heeft. De schelpdieren en zeevruchten uit de titel verwijzen niet enkel naar Brigitte Bardots zomerhitje, maar staan ook symbool voor het seksuele appetijt. Een amusant filmpje met zekere gelaagdheid, die ontsnapt aan het ‘homo’ etiket.

Film op deze Allerheiligen om 17u30 in Cinema Lumière. Nadien is er het Uitgepakt! café – vanaf 19u – in Celtic Ireland op de Burg, in de voorbehouden ruimte rechts aan het terrasje. Iedereen is welkom, ook al kwam je niet naar de film.

Tot 12 november: Tentoonstellingen

Op twee locaties tijdens openingsuren in de Biekorf Hoofdbibliotheek en tijdens avondvoorstellingen in de Stadsschouwburg (19-22u) met uitzondering van zaterdag 3 november (vanaf 10u)

‘Uitgepakt!’ is mogelijk gemaakt door de Diversiteitsdienst van Stad Brugge, Effeta, Effeta-Cultuur, Jong & HiB, Cultuurcentrum Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Cinema Lumière, Celtic Ireland en vele vrijwilligers.
Gepost op 28 oktober 2007 om 13u29