Het team van Prof. John Vincke en Prof. Mieke Van Houtte geeft cinematickets weg voor uitgebreide jongerenbevraging in te vullen.

Met het onderzoeksteam “Gelijke kansen, Jongeren en Onderwijs” van de Vakgroep Sociologie, Universiteit Gent werken we momenteel aan een grootschalig dubbel project. Het eerste deel gaat over de schoolloopbaan bij jongeren, in het bijzonder over verschillen en gelijkenissen tussen holebi- jongeren en heterojongeren. Het tweede deel spitst zich toe op seksuele identiteitsontwikkeling en beleving bij adolescenten. Het project verloopt deels in opdracht van de Vlaamse overheid (kabinet gelijke kansen, onder de bevoegdheid van Minister Kathleen Van Brempt) en in samenwerking met het Steunpunt van Gelijkekansenbeleid (consortium Universiteit Antwerpen – Universiteit Hasselt). De dataverzameling is gepland in oktober 2007 en de resultaten zullen vertaald worden in relevante beleidsaanbevelingen.

Om onze respondenten te bereiken zouden we onder andere beroep willen doen op middelbare scholen voor de 14-18 jarigen en het jeugdnetwerk voor de 18-21 jarigen. Jeugdhuizen, jeugdbewegingen, hogescholen,…

Omdat het een lange en intensieve vragenlijst is, belonen we elke deelnemer die de vragenlijst goed invult met een cinematicket. De vragenlijst is uiteraard volledig anoniem en adressen voor de tickets worden automatisch gescheiden van de persoonlijke informatie. Halfweg oktober verschijnt de vragenlijst online.

Ben je bereid om hieraan mee te werken?
Laat het ons dan alvast weten, dan bezorgen wij de informatie.
Gepost op 28 september 2007 om 09u12