Jong & HiB kreeg een lokaal van vzw CGSO toegewezen als ontmoetingsplek en opbergruimte, die ze zelf mag inrichten.

De jongste maanden werd het wel erg krap om iedereen binnen te krijgen. Het activiteitenaanbod en opkomst zit dan ook al een goed jaartje in de lift. In het verleden werd soms uitgeweken naar zalen die gehuurd werden.

De oplossing is niet ideaal, maar Stad Brugge heeft zelf een lokalenprobleem en jeugdbewegingen worden altijd voorop geplaatst omdat ze een lange traditie hebben en veel kinderen tijdens de zomermaanden entertainen. De kleinere jeugdverenigingen vallen meestal uit de boot en hebben lange wachtlijsten.

De Jong & HiB leiding is erg blij dat ze van vzw CGSO, dat het gebouw beheerd, gratis mag gebruiken van de ruimte als activiteitenlokaal en opbergruimte. In gebouw zit vzw CAW de Poort – afdeling CGSO, een centrum voor geboorteregeling en seksuele opvoeding.

Jong & HiB voorziet de komende twee weken de ruimte volledig te herschilderen in nieuwe kleuren, van gordijnen te voorzien en opbergruimte te organiseren. Als er nog geld is, dan zou een betere verlichting dan de ene tl-lamp ook nuttig zijn. Daarvoor vroeg men een speciale subsidie aan bij de stedelijke Jeugddienst. Ook met de Out-installatie heeft men creatieve plannen: de letters krijgen coole transparante legplanken, zodat het als kast kan gebruikt worden.
Gepost op 28 augustus 2007 om 11u35