Camp is een muzikale feelgood-movie waarin jongeren hun passie voor muziek, zang en acteren de vrije loop laten.

Camp

Na een serie Broadway-mislukkingen besluit songwriter Bert Hanley op een kamp te gaan werken voor jonge musicalfans. Door hen geïnspireerd, vindt hij een mogelijkheid om weer succes te behalen.
Dat houdt dus in dat het hele kamp vol zit met meiden en homojongens. Hoewel, er zijn uitzonderingen, of toch weer niet. Er staan een aantal tieners centraal, zoals de mooie en met een mooie stem begaafde jongen Vlad, maar wie en wat is hij nu echt? Hoever gaat Fritzi om haar zin te krijgen. Waar voelt de travestiet Michael zich thuis? Vindt Jenna haar stem om eindelijk los te breken van zichzelf en haar ouders. Er gebeuren een hoop dingen in het kamp, bijzondere dingen die niet alledaags zijn.
Pers

“I’d call Camp some kind of miracle. Shot by first-time director Todd Graff in twenty-three days on a shoestring with an unknown cast, the movie — a smash at Sundance — is the modestly perfect antidote to a synthetic, overblown movie summer: a blast of exuberant fun that stays rooted in humanity.” – Rolling Stones, Peter Travers

“The movie, deep in its soul, is a delirious musical comedy romp.”
– New York Times, Stephen Holden

Kortfilm: Hitchcock

Steve is getuige van ondenkbaar seksueel gedrag van zijn overbuur. Die gebeurtenis laat een ingrijpende indruk na op zijn gedrag die avond. Net wanneer moeder de vrouw, vrienden heeft uitgenodigd voor het avondmaal en een potje pictonary te spelen. En raad eens wat ze heeft klaar gemaakt?

Beide films zijn première in Vlaanderen.
Afspraak om 20u30 in JH Comma (filmzaal) van het Entrepotgebouw

– vertoning is gratis, breng je heterovriendinnetjes mee, deze film is voor iedereen! –
Gepost op 19 augustus 2007 om 02u13