Hoe reageer je als je grote liefde je na dertig jaar opzoekt en vertelt dat je niet uit zijn gedachten bent geweest? Dit is het romantische uitgangspunt van regisseur André Techiné, met in de hoofdrollen de twee boegbeelden van de Franse cinema: Catherine Deneuve en Gérard Depardieu.

Antoine komt Cécile in Tanger tegen. Hij wil haar voor zich terugwinnen. Heerlijke Franse dialogen met Depardieu in topvorm, die zelfs Deneuve aan het twijfelen krijgt, en een homoseksuele zoon die wat ligt te rotzooien met de lekkere tuinman.
Het Verhaal

Antoine wordt naar Tanger gestuurd om er toezicht te houden op een werf. Daar komt hij Cécile terug tegen. Dertig jaar geleden waren ze geliefden, maar hun wegen scheidden zich en sindsdien hebben ze elkaar nooit meer terug gezien. Zij huwde in Marokko en startte een nieuw leven. Hij heeft haar nooit kunnen vergeten, noch kunnen genezen van alle pijn. Hij is bezeten door één enkele gedachte: haar terugwinnen.’Een hectisch gefilmd liefdesdrama over twee oude geliefden…
Pers

De Volkskrant: “In Les temps qui changent toont Téchiné zich van zijn beste kant. Met humor en onvervalste betrokkenheid vertelt hij een verhaal over zuivere liefde.”
De Filmkrant ‘Een hectisch gefilmd liefdesdrama over twee oude geliefden…Catherine Deneuve en Gerard Dépardieu, oude bekenden uit eerder werk van Techiné, vormen een mooi paar van rijpe ex-geliefden.’
Afspraak

Vrijdag 8 juni om 21uur aan Republiek. De film start om 22u30 in Cinema Lumière.

www.j-h.be/film