Het diversiteitsproject van Jong en HiB, dat gesteund werd door Jint vzw en Stad Brugge, kreeg zonet een nieuwe eindbestemming. Het project ‘Ik en De Wereld’ vond in 2005 plaats tussen Jong en HiB en andere Brugse jeugdverenigingen.

Het legde een moeizaam doch succesvol parcours af. Jongerengroepen stonden in het begin weigerachtig tegen de samenwerking met een holebi-jongerengroep, vooral vanuit scouts en chiro was er geen interesse of tijd om de kant-en-klaar activiteit te ontvangen. Kort nadien hield men een eigen versie ‘Verdraai de wereld’ wat inhoudelijk veel gelijkenissen vertoonde met ons project.

De uitwerking en intensiteit van Ik en De Wereld ligt echter nog dat tikkeltje hoger, want de thema’s zijn ook uitgebreider. In totaal vijf thema’s stonden centraal in een carrouselactiviteit van 180 minuten. Het project werd in 2006 vermeld als enige Belgisch praktijkvoorbeeld in ‘Over The Rainbow’, een Engelstalige brochure voor Europese jeugdwerkers. De eerste druk van duizend exemplaren is inmiddels uitgeput, maar wel online raadpleegbaar. Begin 2007 werd bij Jong en HiB beslist om de kennis toegankelijk te maken voor het jeugdwerk, zodat diegene die niet kans kregen ons te boeken, zelf aan de slag kunnen. De spelensite van jeugdwerknet leek ons het middel bij uitstek.

Jeugdleid(st)ers kunnen zelf aan de slag met één of twee van de activiteiten (of alle vijf) voor kleine tot grote groepen. De werkmap van de carrousselactiviteit is integraal te downloaden via hun site.

www.jeugdwerknet.be/spelen/item/7428
Gepost op 16 mei 2007 om 11u05