Vrijdag 13 april toont Jong en HiB het portret van een Iranese Fariba die verliefd is op een vrouw. Een prachtig liefdesverhaal maar ook een politieke film, de achterliggende problematiek in dit fictieve drama is universeel en zeer actueel. Iran is tenslotte één van de landen waar homoseksualiteit tot op vandaag de doodstraf krijgt. Eerder kon je het verhaal van Ali, ook een Iranees, lezen op deze site.

Het verhaal

Fariba is een jonge vrouw uit Teheran, die vanwege haar seksuele voorkeur naar Duitsland vlucht. Ze komt met landgenoot Siamak, die politiek asiel heeft aangevraagd, in hetzelfde detentiecentrum terecht. Fariba’s asielaanvraag is volkomen kansloos, maar Siamak krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning. Hij pleegt echter zelfmoord voor dit heuglijke nieuws hem bereikt, wat Fariba op een idee brengt. Het lukt haar zijn identiteit aan te nemen en ze wordt overgeplaatst naar een asielzoekerscentrum in de provincie. Fariba/Samiak vindt werk in een Sauerkrautfabriek waar ze te maken krijgt met de vooroordelen en het onbegrip van het Duitse platteland. Maar in de fabriek ontmoet ze ook Anna, een aantrekkelijke jonge moeder, die net als Fariba verlangt naar de grote stad. En Anna voelt zich al snel aangetrokken tot deze intrigerende collega.

Unveiled (Fremde Haut) start om 22u30 in Cinema Lumière, afspraak om 21u aan Republiek.

Gepost op 8 april 2007 om 23u47