Burgemeester Patrick Moenaert gaf zijn goedkeuring voor het Stedelijke holebi-beleidsplan binnen het diversiteitsplan. Dat plan komt er op vraag van Jong en HiB, die in december de aanvraag indiende bij het College van Burgemeester en Schepenen. Maar ook door druk van de Vlaamse Overheid, die eerder een wetvoorstel erdoor kreeg dat elke stad holebi-aandacht moet hebben binnen de lijnen van hun stedelijk diversiteits-beleid.

Concreet betekent dat vanaf de volgende legislatuur tijdens de regenboogweek in mei, de regenboogvlag zal uithangen aan het Brugse Vrije op de Burg. Tijdens die week zal ook het homomonument, een bronzen standbeeld gemaakt naar illustraties van Tom of Finland, onthuld worden aan het Beursplein. Het beeld toont twee politieagenten in amoureuze houding.
Schepen Lieve Mus was verheugd ons mee te delen dat er in 2008 een structurele financiƫle ondersteuning komt van de drie holebi-groepen in Brugge die tot dusver op vrijwillige basis hebben gewerkt. Zo komt er een overkoepelde evenement dat jaarlijks terug keert en waaraan alle inwoners, holebi, hetero en transgender, kunnen deelnemen. Ook alle basisscholen krijgen Jonas en Jasper over de vloer, het duo die kinderen meer maatschappelijke tolerantie bijbrengt.

Jong en HiB is erg blij met de recente ontwikkelingen en kijkt alvast uit naar een gedeeld lokaal om deze sfeervol in te richten en open te stellen voor haar activiteiten. Activiteiten, die door de komst van deze logistieke en financiƫle ondersteuning, zullen toenemen.
Gepost op 1 april 2007 om 02u40