Het Brugse schepencollege wil geen City Parade in de stad. De aanvraag van de vzw City Parade om het technospektakel dit jaar in Brugge te laten plaatsvinden, werd door het stadsbestuur geweigerd.

Na Charleroi, Luik en Gent mikten de organisatoren van de City Parade dit jaar op Brugge als decor voor de bonte stoet met technotrucks, maar het Brugse schepencollege heeft de aanvraag van de vzw City Parade geweigerd. Zowel de politie, preventiedienst, dienst toerisme en de dienst vergunningen gaven een negatief advies.

Op de City Parade komen zo’n 250.000 mensen af. Volgens het stadsbestuur zou de impact van dit massaspektakel op het normale stadsleven, de hulpdiensten en alle stadsdiensten veel te groot zijn. Ook praktisch lijkt een Brugse City Parade geen haalbare kaart. De optocht bestaat uit tientallen grote trucks met dansende mensen op, geen evidentie in het oude stadscentrum.

Vorig jaar weigerde het Brugse stadsbestuur ook al een aanvraag van Claude Cools van de vzw City Parade. Toen wou men de optocht in Zeebrugge organiseren. Na drie edities heeft ook de stad Gent de doortocht van een vierde City Parade geweigerd. (isn – De Standaard 16/4/07)
Gepost op 22 april 2007 om 19u04