Holebi-workshop

Als docent is het soms niet altijd eenvoudig om het holebi-thema bij leerlingen over te brengen op een toffe manier, ook al zijn er de laatste jaren tal van didactische hulpmiddelen verschenen rond het thema. De professionaliteit van het CGSO Brugge en de kenniservaring van Jong & HiB, helpen daarom docenten met een holebi workshop, diversiteitworkshop of een vorming op maat. Onze vormingswerk(st)-ers gaan een dialoog aan met de groep, maakt goede afspraken en stemt zich af op wat er in de groep leeft, probeert daarop in te spelen en antwoord(en) te bieden.

Doelgroep: Jongeren en intermediairen
Inhoud: Op een interactieve en positieve manier laten we jongeren kennis maken met de leefwereld van holebi’s. Indien men dit wenst kan er steeds een programma op maat worden aangeboden. De workshops worden verzorgd en uitgewerkt in samenwerking met de holebi-jongerengroep Jong & HIB.

Ik en de wereld

Daarnaast wordt in het programma “Ik en de wereld” het thema holebi’s uitgebreid met thema’s als vreemde culturen, jezelf zijn en zich goed voelen, racisme en verschillen tussen mannen en vrouwen. Deze workshop is voornamelijk gericht naar leden van jeugdbewegingen of vereniging uit Brugge en omstreken, maar kan ook steeds door klasgroepen worden aangevraagd. “Ik en de wereld” werd ontwikkeld door Jong en HiB in samenwerking met CGSO Brugge. En met steun van Jint vzw (Europese Commissie) en Stad Brugge (Jeugddienst).

Duur: minstens een halve dag
Prijzen:

  • Kinderen en jongeren, lagere scholen en secundair onderwijs, vormingen van 1 tot 3 uur, in het CGSO of op verplaatsing: 30 euro
  • Kinderen, jongeren en volwassenen Homes: vormingen 1 tot 3 uur, in het CGSO of op verplaatsing: 50 euro
  • Hogescholen, vormingen van 1 tot 3 uur, in het CGSO of op verplaatsing: 125 euro
  • Intermediairen en workshops aan volwassenen, 50 euro per uur, in het CGSO of op verplaatsing: 50 euro per uur
  • Indien de vormingen doorgaan buiten Brugge worden er steeds verplaatsingskosten aangerekend. Deze bedragen 0,50 euro per kilometer. Voor het programma “Ik en de wereld” wordt een standaard prijs van 100 euro aangerekend.

Materialen:
Er wordt ook didactisch materiaal uitgeleend en verkocht:

  • Jonas en Jasper praatplaten: 4 euro per set
  • Syllabus “Ik weet wie ik ben”: gratis verkrijgbaar
  • Diverse folders i.v.m holebi’s: gratis verkrijgbaar

CGSO

In het CGSO kun je ook terecht voor vragen of problemen rond relaties en seksualiteit, ook anoniem. Je kan ons steeds bereiken via de telefoon, via e-mail of je kan ook gewoon eens binnen wippen. Hiervoor maak je wel best op voorhand een afspraak..