11 aug, 2023 – De verfilming van het boek Red, White & Royal Blue (Rood, Wit en Koningsblauw) is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime.

Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez), de zoon van de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten (Uma Thurman), en de Britse prins Henry (Nicholas Galitzine) hebben veel gemeen: een verbluffend mooi uiterlijk, onmiskenbaar charisma, internationale populariteit… en een totale minachting voor elkaar. Ze zijn gescheiden door een oceaan en hun langlopende vete is niet echt een probleem geweest, totdat een rampzalige – en zeer openbare – woordenwisseling op een koninklijk evenement het voer voor de roddelpers wordt en een potentiële wig in de Amerikaans-Britse betrekkingen veroorzaakt op het slechtst mogelijke moment. Hun machtige families en hun respectievelijke handlangers zetten de schade onder controle en dwingen de twee rivalen tot een geënsceneerde “wapenstilstand”. Maar als de ijzige relatie tussen Alex en Henry onverwacht begint te ontdooien tot een voorzichtige vriendschap, leidt de wrijving die tussen hen bestond tot iets dat dieper gaat dan ze ooit hadden verwacht. Red, White & Royal Blue is gebaseerd op Casey McQuiston’s veelgeprezen New York Times bestseller en markeert het schrijf- en regiedebuut van Tony Award-winnende toneelschrijver Matthew López (The Inheritance).