BRUGGE – 10 juli, 2022 Hoog tijd om deze pareltjes te (her)ontdekken…

Chez Nous ?️‍??️‍⚧️ ??

Als Bertus in de puberteit erachter komt dat hij op mannen valt vindt hij steun bij Adje. Uiteindelijk gaat hij voor Adje werken en treedt elke avond op als dragqueen Bertie in Adjes café chantant Chez Nous in Amsterdam. Om het café te redden moet iedereen bijspringen en komt een spannend plan tot stand. Een heerlijke komedie over gevestigde, prille en nog nader te bepalen liefde, geschikt voor het hele gezin.
https://www.pathe.nl/film/17843/chez-nous-nl

Gewoon vrienden ?️‍???

Joris komt maar niet los van zijn ouderlijk huis en Yad keert er juist naar terug. De Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt, maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze het een en ander met hun moeders bespreken.
https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.5abada43-b607-7dd3-7197-478d7c72934d

Love, Simon ?️‍???

Simon wil zijn familie en vrienden eindelijk vertellen dat hij op jongens valt. Hij komt in een moeilijke situatie terecht wanneer een e-mail die hij naar een jongen stuurde in handen van een klasgenoot valt en die besluit om hem te chanteren.
https://www.disneyplus.com/eu/nl-nl/movies/love-simon

Kinky Boots ?️‍⚧️??

Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega’s en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop en brengt zijn huwelijk in gevaar.
https://play.google.com/store/movies/details/Kinky_Boots?id=3g074ALEwXA&hl=nl&gl=US

Bent it like Beckham ?️‍??? ??

Jesminder ‘Jess’ Kaur Bhamra is een Sikh en woont in Engeland. In tegenstelling tot haar oudere zus en diens vriendinnen, houdt ze zich niet bezig met mooi zijn, mode en jongens, maar speelt ze het liefst voetbal met haar vrienden in het park. Op een dag ziet Juliette ‘Jules’ Paxton haar voetballen wanneer ze langs het park rent. Ze vraagt Jess om mee te doen in het damesvoetbalteam.
https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/bend-it-like-beckham/

Été 85 (Summer of 85) ?️‍???

De 16-jarige Alexis is nog maar net met zijn ouders verhuisd naar een havenstadje in Normandië. Veel vrienden heeft hij nog niet, maar wanneer hij op een stormachtige dag van de verdrinkingsdood gered wordt door bad boy David, heeft hij in elk geval een love interest voor de zomer. David en Alexis beleven een zomer gevuld met boottochtjes, feestjes en motorritjes, maar dan wekt ook de Britse Kate de interesse van David. Geregisseerd door François Ozon en gebaseerd op de roman Je moet dansen op mijn graf van de Britse auteur Aidan Chambers.
https://www.mylum.tv/nl/films/ete-85

Where the world Mine ?️‍???

Timothy is het gay buitenbeentje van de school en wordt vaak gepest. Om de realiteit te ontvluchten trekt hij zich vaak terug in zijn eigen droomwereld, de wereld van de musicals.
https://www.amazon.com/Were-World-Mine-Tanner-Cohen/dp/B075NT7W9J

Cobalt Blue ?️‍????️

Een schrijver en zijn zus worden allebei verliefd op dezelfde gast bij hen thuis en het zorgt voor grote opschudding binnen de familie.
https://www.netflix.com/watch/81029148?source=35

Eddie Redmayne stars as Lili Elbe, in Tom Hooper’s THE DANISH GIRL, released by Focus Features. Credit: Focus Features

The Danish Girl ?️‍⚧️

Kopenhagen, 1926. Gerda en Einar Wegener zijn een gelukkig kunstenaarskoppel, maar Einar worstelt met zijn identiteit. Met steun van zijn vrouw bereidt hij zich voor om als eerste ooit een geslachtsoperatie te ondergaan.
https://tv.apple.com/be/movie/the-danish-girl/umc.cmc.6qi334hncuclukpytu1m9xw7r?action=play

Carol ?️‍???

Dit melodrama over twee vrouwen die in de jaren ’50 verliefd op elkaar worden, is prachtig gemaakt en vol subtekst en sfeer. Het verhaal begint wanneer Therese Carol in een warenhuis ziet.
https://www.amazon.com/gp/video/detail/B01A9RDA82

Romeos ?️‍⚧️??

De knappe 20-jarige Lucas verhuist naar de grote stad. Gevuld met enthousiasme voor dit nieuwe leven, ontmoet hij de macho Fabio, die alles wat deze wil worden lijkt te kunnen realiseren. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar de vraag is hoeveel zij op het spel willen zetten voor hun gevoelens.
https://www.fulltv.nl/romeos.html

De meest Romantische tv-series

Heartstopper ?️‍??️‍⚧️??

In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen.
https://www.netflix.com/be/title/81059939

Looking ?️‍???

‘Looking’ is een tragikomische serie van HBO. De serie gaat over drie homo’s in San Francisco en wordt nu al de homo-versie van het door Lena Dunham bedachte Girls genoemd.
https://www.streamz.be/streamz/looking~pce9eb4ca-d299-4a95-b584-bc0ad9eee521

Please Like Me ?️‍???

Please Like Me is een Australische televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden door de Australische zender ABC2 op 28 februari 2013. Van deze dramedy werden 32 afleveringen gemaakt.
https://www.netflix.com/watch/80008187?source=35

Love, Victor ?️‍???

Love, Victor is een Amerikaanse tienercomedy-drama-streaming-tv-serie gemaakt door Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, geïnspireerd door en in dezelfde wereld als de film Love, Simon uit 2018.
https://www.disneyplus.com/series/love-victor/3tV91pQuQk2K

Images courtesy of Netflix, Amazon Prime, Pathé, Disney+, Google Play, Cinetree, Paramount, Lumière, A-Film, Focus Features, UGC, VPRO, Peccadillo Pictures and HBO