Toen de nieuwe Netflix-show How to Build a Sex Room in première ging, hadden kijkers heel wat vragen, te beginnen met wat precies een sekskamer is? De zinnenprikkelende serie – die deels huisrenovatie, deels seksuele voorlichting is – wordt gepresenteerd door interieurontwerper Melanie Rose, ook bekend als de Mary Poppins van erotiek. En eerlijk gezegd, als je je ooit hebt afgevraagd hoe je je eigen sekskamer of aangewezen seksruimte kunt bouwen, laten we zeggen dat ze ongelooflijk gekwalificeerd is.

Een sekskamer hoeft niet de sekskerker te zijn die je je waarschijnlijk in je hoofd voorstelt. “Het is een kamer waar je misschien een alternatieve levensstijl kunt delen”, zegt Rose. En voordat je volledige visioenen van Fifty Shades begint te krijgen, betekent “alternatieve levensstijl” niet * alleen * zwepen en kettingen. In plaats daarvan zegt Rose dat het gewoon een ruimte is die “je horizon verbreedt [en] je opent voor meer ervaringen.”

Als je de serie hebt bekeken, weet je dat sommige sekskamers in feite je klassieke kerkers waren, compleet met St. Andrew’s kruisen en pak slaagbanken. Maar anderen waren rustiger, met spa-achtige sferen en romantische interieurs. Het doel van een sekskamer is om je zintuigen te prikkelen, in de vibes te leunen die je een sensueel gevoel geven en je te helpen de beste seks van je leven te hebben, allemaal vanuit het comfort van je huis.

Een ander ding dat je waarschijnlijk uit de show hebt gezien, was hoe verschillend alle mensen waren die fantasiekamers wilden. Er waren heteroparen, homoparen, jonge stellen, oudere stellen, ouders, polyamoreuze stellen en alleenstaande mensen. Dat is zelfs wat Rose benadrukt: sekskamers zijn niet voor één type persoon – ze zijn voor iedereen.

Dus als je klaar bent om de vibrator in je nachtkastje in te ruilen voor een complete sexy speeltuin, dan heb je geluk. Rose gaf ons enkele exclusieve tips en trucs voor het ontwerpen van de fantasiekamer van je dromen. Van Tom of Finland kerker tot vastgebonden Lesbiennes op het dak van een camper. Dit zijn haar tips:

Bereid je ruimte voor

Het eerste dat u moet doen bij het bouwen van een sekskamer, is uitzoeken waar u de sekskamer kunt plaatsen. Voor sommige stellen betekent dit dat ze hun enorme, ongebruikte kelder of zolder in een uitgestrekte fantasiekamer moeten veranderen. Voor anderen betekent het een inloopkast of de eigen slaapkamer omtoveren tot een erotisch geladen ruimte. Als je net als ik bent en ongeveer nul extra ruimte hebt voor iets (ik bewaar mijn schoenen letterlijk in een rek achter mijn deur), is het laatste waarschijnlijk meer waarschijnlijk.

Welke route je ook gaat – en met hoeveel vierkante meters je ook moet werken – de eerste stap in het Melanie Rose-proces is opruimen en organiseren. “Je wilt niet omringd zijn door rommel”, legt ze uit.

Denk na over esthetiek

Hoewel de show duidelijk maakte dat er niemand is die de esthetiek van de sekskamer bepaalt, weet je misschien nog steeds niet hoe je op je ideale sexy sfeer kunt landen. Als het hele concept nieuw voor je is, is dit het stadium waarin dingen overweldigend kunnen aanvoelen, maar Rose stelt voor om gewoon na te denken over welke kleuren en texturen je leuk vindt. Kijk rond in je huis, kijk in je kast en kijk naar welke tonen je van nature aangetrokken bent. De kans is groot dat dit degenen zijn die je een goed gevoel geven.

Natuurlijk zijn tinten zoals zwart, rood en paars behoorlijk populair, maar dat betekent niet dat je beperkt bent tot strikt “klassieke” sekskleuren. Als je van een strakke witte look houdt, stelt Rose voor om veel textuur aan het behang en de vloer toe te voegen. Als je een outdoor-esthetiek wilt met groen en bruin, denk dan aan sensuele toevoegingen zoals een waterpartij, vetplanten en veren om de zwoele sfeer te versterken. Nepbont, fluweel en leer zijn hier al je vrienden, dus veel plezier ermee!

Verken je kinky kant

Vraag je je af waar de seks in de sekskamer komt? Wanneer ze met een nieuw stel aan tafel gaat, is een van de eerste dingen die de ontwerper doet, haar tas vol met kinky speelgoed tevoorschijn halen. Vervolgens geeft ze haar klanten de kans om de verschillende items aan te raken, te praten en vragen te stellen in een poging om te zien wat voor soort verlangens ze misschien onder de oppervlakte hebben.

Aangezien het bij sekskamers draait om het openen van nieuwe seksuele werelden, is het belangrijk om de soorten seks te ontdekken waarin je misschien geïnteresseerd bent. Rose zegt dat dit een cruciale stap is, omdat zelfs koppels die denken dat ze een erg vanilleseksleven hebben, meestal iets nieuws vinden dat hun interesse wekt, zoals impact- of rollenspel. Haar suggestie is simpel: ga naar een sekswinkel, beurs of evenement en gebruik je zintuigen.

“Neem je partner mee en kijk echt naar de verschillende soorten speelgoed”, zegt ze. Raak de leren zwepen aan, geef elkaar klappen, voel de koelte van een paar metalen of leren handboeien en wees niet bang om de persoon die in de winkel werkt al je vragen te stellen – ze hebben het allemaal eerlijk gehoord.”

“Niemand mag worden gedwongen tot iets dat ze niet willen doen”, benadrukt Rose. Dit is iets van alle tijden, voor altijd. “Als je partner geïnteresseerd is in iets dat jij niet bent, praat er dan over! ‘Je zult merken dat je ergens in het midden een akkoord bereikt,’ zegt Rose, dus houd de communicatielijnen open en de toestemming blijft stromen, denk je?

Investeer in wat (kwaliteits) seksspeeltjes.

Als je eenmaal een beetje seksueel onderzoek hebt gedaan, is het tijd om wat speelgoed en sexcessories voor je ruimte te kopen. Hoewel je ze in de sekswinkel kunt kopen, kun je ook enkele items online kopen nadat je een idee hebt gekregen van je seksuele smaak. Om je te helpen de opties te verfijnen, zegt Rose dat vrijwel alle stellen, of ze nu heteroseksueel zijn of niet, baat kunnen hebben bij vibrators. Omdat de meeste mensen met vagina’s, clitorale stimulatie nodig hebben om een ​​climax te bereiken, is dit de extra sensatie die een vibrator geeft, is misschien wel de truc om het grote orgasme te krijgen.

Als je nieuw bent in de wereld van seksspeeltjes, heb je je misschien niet gerealiseerd hoeveel verschillende soorten vibrators er zijn. Van vibrators die orale seks nabootsen tot klassieke wandvibrators die je een diep, rommelend gevoel geven, er is een vibe voor elke jeuk. De beste vibrators voor beginners richten zich meestal op externe stimulatie die gemakkelijk solo of met een partner te gebruiken is. Als je iets wilt waar jullie allebei van kunnen genieten, probeer dan een vibrerende cockring of een op afstand bestuurbare vibrator.

Wat je ook besluit, Rose stelt voor om ultragoedkoop speelgoed te vermijden, omdat ze misschien niet zijn gemaakt van lichaamsveilige materialen en niet zo lang meegaan. Ze suggereert middenweg-opties of zelfs iets luxueus uitgeven want ja, je verdient het.

Voor het geval je – zoals elk stel in de show – een seksschommel in je hoofd hebt, waarschuwt Rose je voordat je het vastspijkert. “Als je iets met ophanging gaat installeren, zorg er dan voor dat het in een plafondbalk past. Anders krijg je problemen.” Het is het beste om een ​​pro erbij te betrekken om mogelijke pijn te voorkomen … of in ieder geval pijn die je niet van plan was.

Vergeet je budget niet.

Ben je dol op het idee van een sekskamer, maar heb je niet het geld of de ruimte om te kiezen voor een complete verbouwing? Dan zijn er tal van goedkope manieren.

Een van de gemakkelijkste plekken om seks te maken is je slaapkamer, en het kan eigenlijk vrij eenvoudig worden getransformeerd. Natuurlijk moet je eerst alles ordenen en op orde krijgen. Vind een ruimte voor je speelgoed en lingerie. Stop je wasmand weg. Verplaats zoveel mogelijk rommel uit de ruimte. Dan stelt Rose voor om een ​​kenmerkende muur toe te voegen om de energie van de kamer snel te veranderen. Of het nu geverfd is of met behang, het is een eenvoudige en goedkope manier om je ruimte op te knappen. Daarna zegt ze dat je je beddengoed moet verwisselen, je geurkaarsen tevoorschijn te halen en wat getextureerde plaids of kussens zoekt. “Maak het zo romantisch en sensueel mogelijk”, zegt ze.

Voeg ten slotte iets nieuws toe, zoals beugels onder het bed of een seksmeubel om een ​​nieuw concept te introduceren aan je slaapvertrek.

“Benader het met een open geest en beleef er plezier aan”, zegt ze. Aan het eind van de dag, sekskamer of geen sekskamer, het draait allemaal om je goed voelen en verbinden, of dat nu met je partner(s) is of met jezelf.

https://www.netflix.com/title/81220971