Van 16 tot 20 mei wapperen de regenboogvlaggen opnieuw aan ons stadhuis van Brugge. Dit doen we om IDAHOT (internationale dag tegen homo- en transfobie) in de kijker te zetten. Deze vlag is een wereldwijd symbool van de Holebi- en transgendergemeenschap én toont de diversiteit in onze maatschappij. Dat verdient nog steeds onze aandacht omdat op heel veel plaatsen in de wereld deze mensen nog moeten strijden voor gelijke rechten. 17 mei is uitgeroepen tot Internationale dag nadat de Wereldgezondheids-organisatie op 17 mei 1990 verklaarde dat homoseksualiteit géén ziekte is. Door de vlaggen te hijsen op de grote Markt willen we aantonen dat we in onze stad iedereen op handen dragen. Discriminatie wordt niet getolereerd en we ijveren voor gelijke kansen en respect voor iedereen zowel bezoekers als inwoners. Kortom, in Brugge mag iedereen zichzelf zijn.