Het nieuwste boek van Jong & HiB is verkrijgbaar in de boekhandel. In Holebitransmuseum brengen we niet alleen onze twee tentoonstellingen samen in een boek, maar ook veel achtergrondinformatie.

Als je in een stad woont lijkend op een openluchtmuseum, krijg je pas belangstelling zodra je een museale waarde hebt. Olivier Van Gierdeghom ging voor Jong & HiB vzw op reis naar de geschiedenis van homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders. In twee mobiele tentoonstellingen, waarvan dit boek het naslagwerk is, werden mijlpalen helder en bondig belicht.

Het Transmuseum toont de verschillende types transgenders. Met de nadruk op de menselijke kant leggen we de gelijkenissen en verschillen bloot zonder in detail te treden over de medische veranderingen. Homomusea zijn geen unicum; in Berlijn bestaat al bijna 30 jaar een museum dat de historie schetst van de homoseksueel en de holebibeweging. Amsterdam heeft hiervoor een budget voorzien, maar nog geen locatie. Als het museum er komt, dan is een van de topstukken een dildo waarvan 21 cm in Mr. Gay verdween.

In het Holebitransmuseum verdient elke holebitranscultuur een eigen plekje nog voor ze museumstukken zijn. Aanraken mag!

ISBN 9789081277389
NUR 865 Seksualiteit