Morgen is het zover, dan kan Vlaanderen voor het eerst kennis maken met de Vlaamse versie van het KRO format ‘Uit de Kast’. Bij ons trekt Roos Van Acker op met acht mannen en vrouwen die op een keerpunt staan in hun leven: het vertellen dat ze ‘homo’ ‘lesbisch’ ‘biseksueel’ zijn.

De maatschappij brengt holebi’s meer onder de aandacht, toch blijft het accepteren van je geaardheid voor vele holebi’s een struikelblok. Bij de kandidaten spoken vragen door het hoofd. Zullen mensen anders tegen me aankijken als ze weten dat ik geen hetero ben? Is het voor mezelf iets wat ik hoor te verbergen of moet ik aanvaarden dat het ik geen keuze heb. Waarom kan ik niet hetero zijn? Heeft holebi zijn ook positieve kanten?

Aflevering 1

Donderdag van 21.25 tot 22.05 (na Danni Lowinski)

Nicks vrienden kennen hem als een sympathieke 22-jarige bezige bij. De Aarschottenaar is niet alleen bouwvakker, maar hij werkt ook in de interieurafdeling van een winkel en organiseert fuiven. Wat zijn collega’s, vrienden en familie niet weten, is dat Nick er een dubbelleven op nahoudt. Sinds een half jaar heeft Nick nieuwe vrienden gemaakt in het homowereldje, met wie hij wekelijks naar homofuiven gaat. Meer nog, Nick organiseert ondertussen zélf homofuiven. Die twee werelden gescheiden houden voor zijn omgeving is niet gemakkelijk. Daarom wil Nick zijn collega’s, vrienden en familie nu vertellen dat hij ook op jongens valt. Omdat hij het alleen niet gezegd krijgt, roept hij de hulp in van Roos Van Acker. Samen trekken ze naar zijn collega’s, vrienden en familie om het te vertellen.