HIV is een chronische aandoening die het immuunsysteem aantast. Tegen HIV bestaat jammer genoeg nog steeds geen geneesmiddel dat volledig geneest. Het virus verdwijnt niet uit het lichaam, maar de ziekte kan wel worden geremd door behandeling met medicijnen, de zogenoemde ‘hiv-remmers’. Dit betekent dat er minder of helemaal geen klachten zijn, die mensen met hiv zonder behandeling wel zouden hebben.

In deze video vertelt dr. Van Wijngaerden meer over de behandeling van HIV en hoe die voor iedere persoon anders is. Thierry, een man die al 8 jaar met HIV leeft, vertelt hoe hij omging met de diagnose en hoe hij therapietrouw in zijn leven ingebouwd heeft. De moeilijkheid van behandeling met hiv-remmers is dat je de medicatie op vaste tijdstippen moet innemen, en dat is voor veel patiënten moeilijk. Nochtans is die therapietrouw een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Als je zoals Thierry naar een regelmatig leven streeft, ga je nog elke dag kunnen genieten van het leven, ook mét HIV.

Bekijk de video

Het belang van testing | Blue Billywig video

De aangewezen HIV behandeling