Om 14uur : vanop het podium wordt opgeroepen tot één minuut stilte als teken van solidariteit met de LGBTQI’s in de wereld die vervolgd of gedood worden wegens hun seksuele orientatie of identiteit en ook als protest tegen de moord op Ihsane Jarfi. Daarna lanceren we een enorme kreet tegen de homo- en transfobie en het geweld dat daaruit voortspruit.

Dit is echter niet voldoende en we willen dat ook dat de toeschouwers en deelnemers op de stoepen langs de optocht deze boodschap krijgen.

Om 15u30 : vanop de praalwagens en vanop het podium komt het signaal waarop heel de stoet en de volledige village stil worden, bevriezen.  Alle muziek stopt, alle deelnemers gaan zitten en er volgt een oorverdovende stilte, drie minuten aan een stuk. Daarna staat iedereen recht in een enorme kreet van solidariteit en van protest tegen homo- en transfoob geweld. Deze schreeuw moet tot in de Wetstraat gehoord worden.

De Belgian Pride trekt verder door de straten van Brussel, « visible » in haar diversiteit. En dit is ook onze eis : wij willen altijd en overal « visible citizens » zijn.

Vanaf 18u DJSet&Mainstage with DJ’s from La Demence, The You, Nation(BXL) en Open Bar(LIège)
Om 20u Liveshow@Mainstage: Artist Peggy Lee Cooper (BE), Nicolette Street (EN), Maco (Canada), La Prohibida (Spanje), Joke en Oliver van The Voice, Blush (NL) gepresenteerd door LaDiva Live en Michiel Vanackere (WJNH)
Om 23u starten de officiële fuiven Gorgeous in La Tentation en Beardrop in Tours&Taxi

 

Bron: ThePride