Olivier, Carol en Katia hebben vorig jaar nieuwe holebi en transgender boeken en films uitgelezen en bekeken voor de derde editie van de holebiboeken- en filmbrochure. De brochure heeft als doel schoolbibliotheken en schoolgaande jeugd te informeren dat er boeken en films zijn over dit thema.

Het is de eerste keer dat de brochure niet door Jong & HiB is vormgegeven, maar wel voor het grootste stuk is samengesteld. Het duurde ongeveer een jaar voor Stad Brugge en de holebiorganisaties zich konden vinden in een foto voor de omslag. Jong & HiB vzw vindt het heel jammer dat het oorspronkelijke beeld voor de cover, door de schepen voor jeugd en welzijn, werd afgewezen omdat het beeld volgens haar stereotyperend zou zijn. Uiteindelijk heeft de layoutcel de knoop doorgehakt met een satanische regenboogvlag (beker gekend als de vredesvlag) en enkele inspiratieloze pictogramillustraties, veel witruimte en enkele titels die we er liever niet in de uitgave zagen, omdat ze gericht zijn naar volwassenen.

De volgende editie van de brochure zal Jong & HiB in eigen beheer uitgeven, zodat we op z’n minst de kwaliteit kunnen bewaken. De brochure is gratis beschikbaar in de openbare bibliotheken van Brugge.