Pride tegen gaybashing

Het Oostelijke deel van Londen wil een homopride houden om een halt toe te roepen aan gaybashing (het in elkaar timmeren van mensen op straat omdat ze homo/lesbisch zijn). Op zaterdag 1 oktober houden ze daarom een speciale editie van de gaypride. Beginpunt is Commercial Street E1 en eindpunt het kerkhof tegenover homobar, The George and Dragon, in Austin Street E2.

Begin juni dit jaar was er in Brussel een man in elkaar getrapt door allochtonen, omdat zijn vriend zich wat “vrouwelijk” gedroeg. De partner van het slachtoffer zette het hele voorval op Facebook, waarna het snel werd opgepikt door allerhande mediakanalen.

Meer info

http://www.petertatchellfoundation.org/

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Trefwoorden: