Jeugdboekenweek van 19 maart tot en met 3 april met als mysterieuze thema ‘geheim’

De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.

De Jeugdboekenweek 2011 vindt plaats van zaterdag 19 maart tot en met  zondag 3 april. Jaarlijks heeft de Jeugdboekenweek een ander thema. Dit jaar is het thema ‘geheim’. Illustrator Sebastiaan Van Doninck maakte samen met vormgever Kris Demey de beelden.

Wil je meer weten over de Jeugdboekenweek?
Allerlei leuke weetjes en info allerhande, kan je vinden op www.jeugdboekenweek.be.
De Jeugdboekenweek is een project van Stichting Lezen (www.stichtinglezen.be) in samenwerking met de bibliotheken, het onderwijs en het boekenvak. Stichting Lezen wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

 

Jeugdboekenweek in Brugge

In de Brugse Biekorf en boekhandels kunnen kinderen zich inschrijven voor het voorleesmoment en familiefeest op zondag 27 maart van 11u tot 17u. Er zal worden verteld uit onder andere de herdruk ‘Wachten op Matroos’ van Andre Sollie en Ingrid Godon.

De Werkgroep Holebitrans van Stad Brugge is momenteel bezig aan het updaten en herwerken van haar brochure ‘holebi boeken & films’ die reeds aan haar derde druk toe is. Suggesties van jeugdboeken en films zijn altijd welkom.

Meer informatie

Stad Brugge