Homofobie is nog steeds erg levendig over de Altantische Oceaan. Omdat vakantie nemen ontspannend moet zijn en je dus niet hoeft af te rekenen met onbegrip, bestaan er al jaren speciale cruises, vlieg- en busreizen voor homo’s en lesbiennes. In België en Nederland vinden we dat eigenlijk een beetje raar, al spreekt het doorbrengen met enkel holebi’s (bijvoorbeeld op kamp gaan) wel aan voor een keertje.

Interessante niché

Mannen verdienen internationaal gezien nog steeds meer dan vrouwen, sparen onkosten uit  doordat ze vaak kinderloos zijn en geven geen geld uit aan huwelijk (omdat het homohuwelijk slechts in elke landen mogelijk is) of andere ceremonies die veel geld kosten. Homo’s zijn doorgaans ook meer trendgevoelig en houden van luxe, waardoor ze bereid zijn meer geld uit te geven. Eenmaal holebi’s houden van een merk of dienst, weten ze dat ook gunstig aan te prijzen bij hetero’s en blijven ze het merk vaker trouw, heeft marketingonderzoek uitgewezen. Maar holebi’s vormen geen homogene gemeenschap en zijn ook erg kritisch. Het is dus moeilijk hen te overtuigen en iets nieuws voor te schotelen.

In Vlaanderen kon je al enkele jaren deze speciale Amerikaanse cruises en reizen boeken via reisbureau’s als Gay Planet Holidays (Antwerpen) en Holidaypride (Brussel). Er bestaan ook sites van touroperators die via een aangepaste site reizen of hotels aanbieden uit hun algemeen aanbod via een aparte website gericht naar holebi’s. Zoals Gaytravel.be ea.

Holebi-jongerentravel

Profielsite hole-bi.be en Jongerentravel.be hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren vanaf juli 2010 holebireizen voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. En dat is toch wel vrij uniek vonden wij.

Twee Spaanse reisbestemmingen uit het aanbod van jongerentravel zijn aangepast voor holebi’s en transgenders. Deze zomer vliegen ze voor het eerst naar het zonnige Spanje en dat tegen een prijs op studentenmaat. Voor de luxe-kippen is er het vliegtuig en voor de roadtrippers is er de autocar. Er is keuze uit verschillende periodes en hotels zodat iedereen zijn/haar vakantie op maat heeft. De reizen geven je echter de vrijheid om te kiezen uit groepsactiviteiten, of voor de vrijheid om de badplaats op eigen houtje te verkennen.

Meer info?

www.holebitravel.be