In samenwerking met Lumière Cinema organiseert Polaris West-Vlaams Regenbooghuis een voorstelling van de film ‘Unveiled’.

Het verhaal

Siamak en Fariba zijn gevlucht voor een mogelijke vervolging in hun vaderland Iran. Hij om politieke redenen, zij omdat ze lesbisch is. Eenmaal aangekomen in Duitsland worden ze al snel door de immigratiedienst gevat. De uitweg waarvoor Siamak kiest is bijzonder extreem: nog liever dan te worden teruggestuurd, maakt hij zichzelf van kant. Deze dramatische beslissing groeit voor Fariba uit tot een onverhoopte kans. Wanneer blijkt dat Siamak als politiek vluchteling werd erkend, neemt ze zijn identiteit over en start ze een nieuw leven als man. Ze krijgt een tijdelijke verblijfvergunning en vindt zelfs werk. Maar wanneer haar collega Anne ‘hem’ probeert te versieren, wordt de maskerade aan het wankelen gebracht.

Regie: Angelina Maccarone
Première: 12 April 2006
Duur: 87 minuten
Land: Duitsland, Oostenrijk (2005)
Kinderen toegelaten
Tickets zijn te koop aan de kassa van Lumière Cinema, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge, T 050/34 34 65. Een ticket kost 7 euro (6 euro voor studenten en voor 55+).

Filmvoorstelling ‘Unveiled’
zondag 28 maart ’10 11u30
zaterdag 3april ’10 17u00
Cinema Lumière, Brugge