Om alle holebi’s en transgenders in Brugge, als inwoner en toerist, een grotere zichtbaarheid te geven, vroegen wij jaar na jaar vergunning om de regenboogvlag te mogen uithangen. De regenboogvlag is sinds de jaren ’70 het internationale symbool voor homo, lesbiennes, bi’s en transgenders van alle leeftijden, afkomst en identiteit*. Op vrijdag 8 mei 2009 om 19u schrijven we geschiedenis in Stad Brugge! Dan zal voor het eerst de regenboogvlag opgehangen worden op de markt van ons dierbare werelderfgoed.

De werkgroep holebi van de Diversiteitsdienst (= alle holebi-organisaties in Brugge samen) willen dit geheel opluisteren met een heuse regenboogparade, waar jullie aan kunnen deelnemen. We hebben een regenboogvlag en alvast een fleurig muziekbusje. De reuze regenboogvlag willen we graag gedragen zien door zoveel mogelijk organisaties en individuen; hetero, holebi, man, vrouw, transgender … die hun of haar sympathie willen betuigen aan alle inwoners en toeristen die holebi of transgender zijn.

Kom dus met je jongerenbeweging/groep/jeugdhuis of als individu sympathiseren op vrijdag 8 mei (van 19u-20u) op de Markt van Brugge. Vervoeg je bij alle andere sympathisanten die we verwachten op dit uniek evenement.

Meer info?

www.rainbowpride.be (vanaf 1 april)

Gepost op 30 maart 2009 om 11u48