Het theaterstuk “Kijk mama, ik dans” brengt het transseksueel verhaal van Vanessa. Te zien op 9 en 10 januari in Theaterzaal De Biekorf in Brugge. Het stuk kreeg lovende kritieken.

“Als theater leeft bij de gratie van de controverse tussen verhullen en ontmaskeren, dan is ‘Kijk mama, ik dans’ de sublimatie van beiden. Vanessa regisseren is op een unieke manier samen op reis gaan. Zij kent de eindbestemming en ik ben het gps-systeem”, schrijft regisseur Frank Van Laecke.

In haar bijwijlen hilarische en ontroerende verhaal herinnert Vanessa zich het jongetje dat ze was. Een jongetje dat met poppen speelt en zich verkleedt met het ondergoed van zijn moeder. Dat jongetje, dat zijn eigen wereldje creëert waarin het een prinses, een fee of liefst een danseres wil zijn. Dat jongetje dat bovenal geen jongetje wil zijn.

De taal is cru, hard, expliciet, ontdaan van alle franjes en poëzie. De niets ontziende humor is een noodzakelijk schild waarmee de schrijfster-actrice zich beschermt voor de blikken en de vooroordelen van buitenaf.

Na het zien van een eerste try-out schreef Alain Platel: “Om van sekse te wisselen in de jaren ’70 was ongelofelijk veel moed, bloed en tranen nodig. Vanessa’s verhaal is zeer aangrijpend en een les in nederigheid. Wie zich normaal durft te noemen, werpe de eerste steen”.

Meer informatie:
www.swanlake.be