Jong & HiB ontpopt zich tot een echte uitgeverij, wie had dat verwacht? Wij niet. We zetten alvast onze geplande boeken even voor je op een rij
Spinnertje – educatieve map voor basisonderwijs

Kennen jullie ze nog: Jonas en Jasper? In 2004 de allereerste Belgische methodiekenmap om kinderen van zes jaar en ouder uit te leggen wat holebi’s zijn? Wel ze zijn terug.

Jonas en Jasper en het verhaal van Spinnertje, is een verhaal over discriminatie en verliefd zijn. In het hoofd van Jasper zit een beest, dat is zijn Spinnertje. En die zorgt dat je verliefd kan worden.

Bijna twee jaar heeft een team van deskundigen en vrijwilligers gewerkt aan deze educatieve map. De Provincie West-Vlaanderen besloot om het verhaal liefdevol op te nemen in haar educatieve reeks. Alle studenten basisonderwijs zullen dit jaar een gratis exemplaar krijgen, alsook alle 600 basisscholen in West-Vlaanderen. Het is niet enkel een verhaal, maar ook een lessenpakket, een dvd én een poster. Het bijzondere voorwoord is geschreven door Dr. Martine Delfos – Nederlandse biopsychologe en auteur van kinderboeken over seksualiteit en voorlichting.

Spinnertje – bij je thuis

Omdat je buiten het basisonderwijs niet zoveel over Spinnertje zou horen, ontwikkelde Jong & HiB ook een versie op maat van de thuisgebruiker. Het verhaal is te leuk om deze je kinderen te besparen.

Het verhaal is zes pagina’s uitgebreider, iets groter van formaat, heeft een harde kaft met stofomslag en bevat nog meer kleurige illustraties. Spinnertje zal daarenboven verkrijgbaar zijn in het Nederlands, Engels, Russisch en Italiaans vanaf 25 mei, voor de prijs van 16 euro. Je zal het online en via de boekhandel kunnen bestellen.

Mijn Ieks-IJ doet koekoek

Het verhaal ‘Mijn ieks-ij doet koekoek!’ is gericht naar 12 jaar en ouder en gaat over genderdysforie. Het is een verfrissende novelle met zwart-wittekeningen. Een vrij complex verhaal over meester Robin, 28 jaar oud en hij heeft op zijn hoofd twee kruinen. Die zitten elkaar in de haren en bezorgen Robin slapeloze nachten.

Nu bestelbaar voor 11.95€

Holebi boeken en films

Herziende druk van de brochure met films en boeken rond het holebi-thema, uitgegeven door Stad Brugge. De nieuwe versie bevat een heleboel andere titels. In een vormgeving van een kostschool anno 1900 krijg je een informatieve handige brochure die je een overzicht geeft wat je in de bib en boekhandel over het thema kunt vinden. De brochure zal gratis verdeeld worden door de Diversiteitsdienst Brugge naar scholen en bibliotheken. Verwacht: 6 juni

Expeditie holebi

We zetten ook een mooi punt achter zes jaar verslaggeving bij Jong & HiB met het archiveren in de vorm van een redactionele publicatie. Expeditie holebi bevat de meest ontroerende portretten die verschenen in Aanzet, Ik wil je iets vertellen, onze website,.. maar bevat ook nieuwe aanvullingen in zes hoofdthema’s. Daarmee sluiten we het film-en literatuurproject Out! finaal af.

Verkrijgbaar vanaf 20 juni voor 16.95€

Heb je vragen, stuur ons dan een mailtje

Meer info?

https://www.j-h.be/publications
Gepost op 28 april 2008 om 00u54