In 2003 was Jong & HiB de eerste holebi-groep met een eigen condoomverpakking om uit te delen tijdens activiteiten. Het gratis gehalte zorgde ervoor dat jongeren aan het hamsteren gingen of ze gingen opblazen. Sommige rubbers bereikten uiteindelijk de intieme ingang.
Anderen op de non-profit markt

Een dik jaar nadien begon WJNH met “pak je lief in” relatief goedkope condooms te verkopen met slijmerig glijmiddel op waterbasis. Ook MJA was al tijdje bezig met Durex-pakketjes en tot slot kwam recent het in China geproduceerde condoom Jippy op de Belgische markt, waarvan de latexkwaliteit ongeschikt is voor anaal gebruik. Enkel Durex Natural, GaySafe, Condomi Strong, … en andere speciale sterke condooms, zijn geschikt voor kringspiermusketiers. Jiehaa!

Nederlandse onderzoek wees uit dat de kostprijs niet belangrijkste element is van jongeren, maar wel de betrouwbaarheid van het merk en kwaliteit van de condooms. In de vrije handel mag je al een pak geld neerleggen als je veilig wil vrijen. Een werkpunt dus, want homo’s kiezen steeds vaker om het zonder te doen als gemakkelijkheidsoplossing.

Het zal je verbazen, maar voor Jong & HiB is dat niet de hoofdreden om iets met condooms te beginnen. Er zijn al voldoende organisaties die ons op kajoetchoe-dieet willen zetten. Het is een behoorlijk uitgemolken moraallesje waar ze steeds geld tegen aansmijten.

Stront aan de knikker

Sava, sava; maar wat moeten wij als überseksie organizatie proberen te veranderen? Simpel: het condoom is een leuk speeltje en het gebruiken zorgt niet alleen dat er geen stront aan de knikker is (ieuw, wat ‘n uitdrukking). Mannen die zeggen dat het gevoel weg is of slap worden zodra ze in hun gareel zitten.. hebben gewoon condoom-plankenkoorst!

En der is maar één oplossing daarvoor:

1. Ga oefenen! (met of zonder partner, daag je lief of maatje uit voor een doe-om-ter-snelst-condoom-aan-wedstrijd tot het je lukt in 5 seconden tijd)
2. Zoek uit welk condoomsoort je het liefst hebt: gekleurd, met smaak, ultradun, extralang, heel strak of ruim zittend. Een goed condoom mag je infeite niet voelen, zoals een slechte onderbroek of een vervelend etiketje ook hatelijk is. Beschouw een gekleurd jasje als fashionstatement of een rubbertje als hét kinky elementje aan je boinkfest. Een handige geoefende man heeft ’em zo om, en maakt zich niet onnodig zorgen nadien.

Zeven soorten condoomverpakking

Jong & HiB start binnenkort met de verkoop van zes verschillende condoompakketten én een cruisingpakje voor homo en bi-jongens. Jong & HiB verkoopt uitsluitend sterke condooms van beste of superieure latexkwaliteit, gemaakt in Europa. Extra glijmiddel is steeds op siliconenbasis en zit afzonderlijk verpakt.

Jong & HiB cruisingpack bevat 3 sterke condooms (van Duitse condoomgigant Condomi (transparant, ruim zittend) of het Nederlandse merk GaySafe (lichtroze zonder reservoir) + 3 zakjes glijmiddel van Condomi of GaySafe – naargelang de voorraad strekt). Deze worden verkocht voor 2 euro (incl. verzending) en 1 euro op activiteiten. Ze zitten in een mooi en handig vouwdoosje.

Er zijn ook 6 pakketjes die extra voordelig zijn en verschillende maten/soorten bevatten. Want je kiest natuurlijk condooms die aan je eigen noden voldoen. Heb je vragen of hulp nodig, dan helpen we graag.

– Jong & HiB loverboy (10 sterke transparante condooms van Condomi + 1x siliconen glijmiddelflesje van het merk Swiss Navy) = 6 euro
– Jong & HiB shake ‘n blow (10 smaak- en neukcondooms van merken The Hot Rubber (eveneens een Condomi product) + 1x siliconen glijmiddelflesje van het merk Swiss Navy) = 8 euro
– Jong & HiB kinky pack ( 5 zwarte condooms van The Hot Rubber + 1 x glijpasta sachet FIST 50 gram van het Nederlandse merk Mr. B) = 8 euro
– Jong & HiB zoepersized (10 brede en extra lange condooms van het merk Condomi + 1x siliconen glijmiddelflesje van het merk Swiss Navy)= 8 euro
– Jong & HiB sensational (5 sterke groene condooms met ribbels en noppen van Zweedse merk RFSU) + 5 sterke condooms met noppen van het Duitse merk Ceylor + 1x siliconen glijmiddelflesje van het merk Swiss Navy) = 8 euro
– Jong & HiB extrasmall (10 condooms met een kleine opening van Duitse merk Secura + 1x siliconen glijmiddelflesje van het merk Swiss Navy) = 8 euro

Naast eigen condooms hebben we glijmiddelflesjes van Eros Bodyglide (100ml) op siliconenbasis voor 8 euro.

Deze zullen via een geautomatiseerd systeem online kunnen besteld worden vanaf eind september/begin oktober of tijdens activiteiten. Later daarover meer. De opbrengst is ten voordele van onze werking, condooms worden verkocht zolang de voorraad strekt.

Je kunt nu reeds per mail bestellen/vragen.
Gepost op 15 september 2007 om 13u21