Avril is een jonge non die in een klooster opgroeit. Ze staat op het punt haar eeuwige geloften af te leggen wanneer ze verneemt dat ze ergens een tweelingbroer heeft rondlopen. Ze komt terecht in de Camargue voor twee weken vakantie met drie jongens…

Avril

Haar naam is niet toevallig gekozen, want net in de maand april werd zij te vondeling gelegd op de stoep van het klooster. Op het allerlaatste ogenblik hoort ze van het bestaan van een tweelingbroer. Avril trekt erop uit en tijdens de zoektocht komt haar hele leven op losse schroeven te staan. Deze, op het eerste gezicht vrij ongeloofwaardige intrige, levert in de handen van langspeelfilmdebutant Gérald Hustache-Mathieu een behoorlijke film op.

Vanaf de allereerste beelden botsen religieuze en artistieke roeping; de protagoniste schildert bloemen in een persoonlijk herbarium en omdat ze daarvoor geen papier heeft, overschildert ze maar een gebedenboek. Avrils kunstzinnige talent zet haar op weg naar de waarheid; de daad van het schilderen, bijna erotisch in beeld gebracht, wordt zo een symbool voor wat zich niet in woorden laat vatten.

Geholpen door een introverte vertolking van Sophie Quinton in de titelrol, draagt de scenarist-regisseur je over de drempel zijn film binnen en móet je je wel laten inpalmen door de idyllische beeldenpracht van deze grotendeels in de Camargue gedraaide prent.

www.j-h.be/film

Cinema Lumière
vrijdag 10 augustus 2007 om 22u30
Frans gesproken met Nederlandse ondertitels

Wil je graag mee iets drinken?
Afspraak voordien om 21uur aan de Republiek

Gepost op 4 augustus 2007 om 10u12