Twee jaar na de eerste versie van een tweetalig holebivriendelijk stadsplan van Brugge, heeft Jong & HiB werk gemaakt om de gids te actualiseren. In vergelijking met grotere steden is er in Brugge geen gaycommunity of exclusieve clubs. Doch komen er regelmatig vragen binnen van toeristen, waar ze in Brugge kunnen overnachten, bars en leuke adresjes zijn.

Speciaal voor hen, maar ook voor iedereen die op zoek is, bestaat Gaybruges.be. De gids is aanzienlijk gegroeid, vermits we anders te werk zijn gegaan. Bij het opstarten van het project werden alle gekende adressen per brief op de hoogte gebracht. De inbreng van handelaren was gering, waardoor we enkele maanden geleden vertrokken zijn van een zelfgemaakte lijst, die online kwam. Daarop kwamen er een tiental reacties van uitbaters die wilden participeren, of die niet wilden vermeld worden. De opname van adressen is gratis, al behouden we het recht om niet alles te publiceren. Grote winkelketens worden doorgaans niet vermeld.

De adressen werden opgedeeld in rubrieken, zodat men ze beter kan raadplegen. Nieuw daarbij zijn de rubrieken rond trouwen, cruising en stadsdiensten. Terzelfde tijd hebben alle holebi-organisaties in Brugge samen een memorandum opgesteld met een indexering van de bestaande holebi-organisaties in Brugge. Het memorandum bevat de eisen van alle groepen samen, en werd aan de bestaande politieke partijen en stadsbestuur bezorgd door de dienst Emancipatie.