Vrijdag de dertiende zal nooit meer dezelfde zijn. Jong & HiB is terug, na de jaarlijkse zomerbreak vatten de holebifilms in Cinema Lumière opnieuw aan, op een vast moment en met heel wat recente films.

Jong & HiB heeft afgelopen zomer haar werkwijze bijgestuurd, nadat ze vorig jaar de popcorn van tussen haar zetels zag verdwijnen. Telkens er een nieuwe film uitkwam (Brokeback Mountain, Transamerica, Crustacés et coquillages, Summerstorm,..) hadden we deze graag opgenomen of aangevraagd, maar was doordat we zo een jaar vooruit liepen, het veelal onzeker of we de film konden draaien. Vier van de negen films vorig jaar waren eerder uitgekomen of werden hernomen, wat een lager bezoekersaantal opleverde dan gewoonlijk. Mensen willen niet geziene films bekijken of echte biezoetjes terug zien.
Van filmreeks naar filmavond

Op vrijdag 13 oktober bepaald voor de vierde seizoen op rij Jong & HiB de filmkeuze in de stadsbioscoop. De formule is echt niet meer dezelfde, want je komt via deze website, tal van kalenders en de Exit krant pas één maand vooraf te weten, welke film er volgende maand draait. Dat maakt alles natuurlijk een stuk spannender, want dat betekent dat we korter op de bal spelen en recentere films zullen draaien. Omdat jullie dit alles niet zouden missen, is er ook een vast moment. Elke tweede vrijdag van de maand, om 22u30.
Wat na de film

Dat je bij Jong & HiB niet moet aanbellen of mailen met de vraag of je welkom bent, schept soms nog verwarring. Iedereen kan en mag naar de film komen. Het systeem voor en na de film af te spreken, vertoond nogal wat gaten en ogen, om diverse redenen. Jong & HiB beschikt niet over een nabijgelegen lokaal en op het uur dat de film gedaan is zijn alle cafés meestal vol – waardoor het in groep ergens iets gaan drinken, bijna een speurtocht is van waar nog plaats is – of moeten mensen afhaken omwille van het laatste bus-syndroom. Er dus nog geen structurele oplossing voor het probleem, maar je kunt altijd toestappen naar iemand van Jong & HiB en je daar bij aansluiten. Voor privé-gesprekken kun je terecht in het CGSO Centrum. (zie ook onthaal)
Vrijdag de dertiende

Jong & HiB start met de gay slasher ‘Hellbent’, een griezelfilm met homoseksuelen, veel bloed en best wel zenuwslopende achtervolgingen. Op de avond zelf loopt er een moordende en allesvernietigende gek rond in Brugge, dus de enige plek waar het veilig is…is Cinema Lumière. Mooi meegenomen is dat de tarieven gedaald zijn naar 5 (student) en 6 euro.