Het Zuid-Afrikaanse filmfestival ‘Out in Africa’ liet ons weten dat hun twaalfde editie opnieuw een voltreffer is! Volgende week zondag eindigt het filmfestival in Kaapstad, die aanving in Johannesburg aan de andere kant van het land.

Out in Africa, een holebi-filmfestival, is één van de meest succesvolle filmfestivals in Zuid-Afrika, die vorig jaar 18.500 bezoekers heeft aangetrokken. Dit jaar waren er 92 vertoningen in beide steden, bestaande uit 34 hoofdfilms en 26 kortfilms, waaronder 7 van eigen makelij. Op hun internationale guestlist stonden ondermeer regisseurs Olivier Ducastel & Jacques Martineau (Crustacés et coquillages).

Al een tijdje heeft het festival de interesse gewekt bij Jong & HiB, die de organisatoren hebben aangesproken. Veel kunnen we nog niet vertellen, maar begin 2007 zullen we participeren in de organisatie van de volgende editie.
Alsook verblijven we vijf tot zes weken in Zuid-Afrika om ons eigen project daar te realiseren, gelinkt aan het filmgebeuren. Nadien verhuist het ‘eindproduct’ terug richting Brugge, waar het zal worden voorgesteld.

http://www.oia.co.za
Gepost op 1 april 2006 om 15u27