Werkgroep Holebi van de Stedelijke Emancipatieraad Brugge, geeft in samenwerking met de Openbare Bibliotheek De Biekorf en Stad Brugge een informatieve brochure uit gericht naar studenten en leerkrachten in het secundair onderwijs en de basisschool.

De brochure bevat een selectie homo, lesbienne, bi en transgender boeken en films voor kinderen en jongvolwassenen. Het initiatief komt van de Werkgroep Holebi (de gebundelde krachten van de drie Brugse holebi-groepen) dat deel uitmaakt van de Brugse Emancipatieraad, in samenwerking met de stadsdiensten.

Na een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek De Biekorf in februari vorig jaar, wou de werkgroep een vervolg breien. De brochure geeft een antwoord op de vraag van jongeren naar lijst van actuele boeken en films rond coming-out, zelfaanvaarding en het aanvaard worden door vrienden en familie.

De brochure, die dit najaar verschijnt, zal in hoofdzaak verdeeld worden naar onderwijsinstellingen en de bibliotheekfilialen.