BRUGGE – 20 MEI, 2022 Op 22 april werd het eerste seizoen uitgebracht op Netflix, maar de serie krijgt een vervolg.

Het verhaal? Jongen ontmoet jongen. Jongens worden vrienden. Jongens worden verliefd. De serie groeide uit tot een groot succes, waarna de streamingdienst besloot een verlenging met twee nieuwe seizoenen aan te kondigen.

Alice Oseman is de schrijver en illustrator van de gelijknamige Heartstopper-beeldverhaalreeks. Zij zal in het tweede seizoen van de serie tevens terugkeren als schrijver en maker van de Netflix-serie. De verkoop van deze boekenreeks is in de Verenigde Staten sinds de lancering van de serie gestegen met maar liefst 1700%.

Daarnaast liet de streamingdienst weten dat het succes van de serie ook te zien is op social media. De hashtag #heartstopper is op TikTok al 4,3 miljard keer gebruikt en de acteurs Kit Connor en Joe Locke staan inmiddels beiden niet meer op 100.000 volgers, maar in totaal op respectievelijk 3,4 miljoen en 2,5 miljoen. Dat zijn enorme groeicijfers, maar gezien de kijkcijfers is het niet erg verrassend. Heartstopper stond namelijk in de Netflix Top 10 van meest bekeken films en series in maar liefst 54 landen.

https://youtube.com/watch?v=7WbtcpeLiyI%3Ffeature%3Doembed

Image courtesy of Netflix