Eric* is een non-profit project, waarmee Jasper Groen, transgender jongeren wil ondersteunen en hun zichtbaarheid vergroten. Dit gebeurt met een in het oog springend papieren boek, prachtig vormgegeven en mooi uitgevoerd. En met e-books in verschillende talen, om zoveel mogelijk jongeren en hun families te kunnen bereiken.

Het boek bestaat uit portretfoto’s van Eric en fragmenten die hij aan mij schreef. Rode draad is de impact van de aanvankelijke afwijzing en latere acceptatie van zijn transgender gevoelens door zijn ouders. Mijn foto’s zijn sober, zijn brieven zeer openhartig. Curator Anne Ruygt van het Stedelijk Museum in Amsterdam spreekt van “een mooie genuanceerde serie die het belang van het onderwerp onderstreept.”

Zo help je ook mee

Via de website www.ericthebook.com kun je mij helpen ‘Eric*’ te realiseren. Je leest daar alles over het project en je ziet er welke tegenprestaties je krijgt voor je bijdrage, zoals het boek of een exclusieve afdruk van een foto. Donaties gaan via een kredietkaart en het geld wordt uitsluitend van je rekening afgeschreven als ik het streefbedrag heb gehaald.

www.ericthebook.com