Louis Theroux trekt naar Los Angeles waar hij kennismaakt met kinderen die worstelen met hun genderidentiteit.

In de VS heeft 41 % van de transgenders ooit een zelfmoordpoging ondernomen. Een groep medische professionals probeert deze crisis te voorkomen door zo jong mogelijk in te grijpen. In het UCSF-hospitaal in San Francisco worden kinderen met dysforie behandeld. Kinderen van amper drie jaar oud worstelen er met hun genderidentiteit, wat soms tot een moeilijk dilemma voor de ouders leidt: je kind stapsgewijs een gendertransformatie laten doormaken of wachten tot na de puberteit? Dit dilemma kan leiden tot een reeks medische ingrepen. Louis brengt tijd door met de kinderen die behandeld worden tijdens de onderhandelingen met de familie en doorheen heel deze ingrijpende levensverandering. (BBC, 2015)

Online aflevering bekijken