Met vier Belgische premières zijn we helemaal klaar voor een nieuwe editie van het Pinx Film Festival. Voor het derde jaar op rij vertonen we gedurende vier dagen een mooie selectie holebifilms. Met een programma van fictiefilms, een documentaire en een pak kortfilms tasten we de (seksuele) grenzen af en gooien we enkele labels overboord.

Onze openingsfilm is ‘Something Must Break’, een bijzonder liefdesverhaal tussen twee jonge mannen, de gevoelige bad boy Andreas en de androgyne Sebastian. Zweedse cinema die mikt op het hart en even rauw, compromisloos als aangrijpend is. Met deze speelfilm en een selectie kortfilms leggen we dit jaar de focus op Scandinavië. Het zijn films die stuk voor stuk focussen op de mens, zijn omgeving en de relaties met anderen.

Ook de Amerikaanse independent cinema is vertegenwoordigd. We pakken uit met twee sterke debuutfilms. In ‘Concussion’ gaat een brave huisvrouw stiekem bijklussen als escorte, terwijl in ‘Appropriate Behavior’ een jonge biseksuele vrouw haar weg zoekt in New York en hopeloos verdwaalt. Ook een stukje Hollywood in ons festival met ‘The Normal Heart’, over de beginjaren van de aidsepidemie met Mark Ruffalo en Julia Roberts in de hoofdrol. ‘Test’ neemt ons eveneens mee naar de jaren 80 waar de besognes van een jonge danser in een modern dansgezelschap in San Francisco central staan. Met beklijvende dansscènes van choreograaf Sidra Bell!

Onze noorderburen ontroeren met het veelgeprezen ‘Jongens’ over verliefd worden en alle aspecten van deze emotionele achtbaan. En in het Braziliaanse drama ‘Praia do Futuro’ volgen we hen die op zoek zijn naar liefde en identiteit en hiervoor alles op het spel zetten.

Waargebeurde verhalen krijgen we o.a. te zien in ‘Violette’ over de onbekende schrijfster Violette Leduc, die smeekt naar de aandacht van beschermengel Simone de Beauvoir. In de documentaire ‘Peter De Rome: Grandfather of Gay Porn’ maken we kennis met de pionier van de homo-erotische film. Een mooi en grappig portret dat ons meeneemt naar een tijd vol ongecompliceerde, speelse seks.

Kom langs voor een film, een glas, een gesprek ..

Geniet van jouw festival!

 

Meer info?

http://www.sphinx-cinema.be/event/pinx-festival-2015