Televisie: Hij is een zij

hijiseenzij

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma zes jonge mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren en een lange weg gaan om van vrouw man te worden of andersom.  Hij is een Zij volgt deze transgenders meer dan een jaar in de hoop beter inzicht te kunnen geven in wat zij doormaken.

Hij is een Zij telt zeven afleveringen waarin Mick, Bo, Arjon, Martin, Sophie en Freddie centraal staan. Bo staat bijvoorbeeld nog helemaal aan het begin van haar transitie van man naar vrouw en hoopt snel te mogen beginnen met geslachtshormonen, Arjon daarentegen maakt zich klaar voor de geslachtsveranderende operatie, waardoor hij definitief een man wordt.  Arie Boomsma volgt de jongeren niet alleen gedurende het medische traject, maar ook in hun dagelijks leven met de daarbij behorende vooroordelen, teleurstellingen en (on)begrip. Maar vooral ook de overwinningen. Want wanneer vertel je bijvoorbeeld aan je klasgenoten dat je transgender bent? Hoe ga je om met reacties van collega’s of vrienden? En hoe vul je je leven opnieuw in na de geslachtsverandering?
Transgenders hebben onvrede met het lichaam waarin ze geboren zijn. Ze voelen zich van binnen anders dan hun uiterlijk doet vermoeden. Na hun coming-out kunnen ze eindelijk gaan worden wie ze zijn. Een moeilijke weg met vaak vele hindernissen. Waarom kiezen ze dan toch voor deze weg?

Bekijk de 6 aflevering online op de site van KRO

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Trefwoorden: ,


Comments are closed.